اهداف و وظایف دفتر توسعه فناوری

معرفی دفتر

دفتر توسعه فناوری به عنوان یکی از واحدهای اصلی مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه وظیفه اصلی توسعه و ترویج فرهنگ فناوری در سطح دانشگاه و جامعه را دارد. از این رو این دفتر با هدف ایجاد انگیزه و پویایی در زیست بوم فناوری دانشگاه هر ساله فراخوان های فصلی طرح های فناورانه، جشنواره ها، رقابت ها و رویدادهای متنوع فناوری را برگزار می نماید همچنین دفتر توسعه فناوری با هدف آموزش و ترویج فرهنگ فناوری با برگزاری کارگاه های فناوری، منتورینگ دانشجوهای المپیادی، ایجاد فضایی برای سوق دادن دانشجویان به پایان نامه های محصول محور و ایجاد فضاهای گفتگو مانند کافه فناوری و سایر فعالیت های مرتبط در صدد پیشروی دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم است.

 

وظایف دفتر

  • برگزاری فرخوان های فصلی طرح های فناورانه
  • همراهی و منتورینگ در مراحل رسیدن یک ایده فناورانه به ثروت (امکان سنجی، آموزش نگراش طرح های فناوری، جذب سرمایه­ گذار، داوری علمی، داوری اخلاقی و داوری مالی و ...)
  • برگزاری جشنواره ها و رقابت های متنوع فناوری
  • برگزاری کارگاه های آموزشی و منتورینگ دانشجوهای علاقه مند در رقابت المپیاد کارآفرینی
  • تاسیس فضای های گفتگو پیرامون فناوری مانند کافه فناوری دانشگاه
  • ایجاد انگیزه در سوق دادن دانشجویان و اعضای هیئت علمی به انجام پایان نامه های محصول محور
  • فرآیندسازی، تهیه و تنظیم شیوه نامه ها، دستورالعمل ها و اساس نامه ها درخصوص واحدهای فناوری که به زیرمجموعه مدیریت توسعه فناوری سلامت اضافه میگردند.

 

چشم انداز دفتر

چشم انداز دفتر توسعه فناوری ایجاد وحدت میان واحدهای مختلف مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه است که با ایجاد یک سازوکار که از آن به عنوان دفتر انتقال فناوری یاد می شود بتواند حلقه مفقوده ارتباط دانشگاه با صنعت را از میان بردارد. دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به عنوان یکی از دانشگاه های پیشرو کشور در زمینه ایجاد و بومی سازی فناوری های مختلف اقدام به تشکیل کارگروهی به منظور راه اندازی این دفتر و ایجاد مدل های مناسب جهت انتقال فناوری و ارتباط صحیح بین دانشگاه و صنعت نموده است. دفتر انتقال فناوری نهادی است که در جهت حفظ و حمایت از دارایی های فکری و فناوری های ایجادشده و یا توسعه یافته در دانشگاه و ایجاد زمینه انتقال آن به خارج از دانشگاه فعالیت کرده و به این ترتیب دانشجو، محقق، شرکت دانش بنیان، دانشگاه و جامعه از منافع حاصله از این تعامل منتفع می گردند. از سوی دیگر، به دلیل اینکه این مراکز بخشی از زنجیره خلق ارزش در صنعت به شمار می روند، راهبردهای اعطای امتیاز و همچنین سازو کار فعالیت آن­ها تأثیر زیادی بر فرآیند انتقال و بکارگیری فناوری های جدید دارد.

 

فراخوان حمایت از طرح های فناورانه

فراخوان حمایت از طرح های فناورانه در نیمه ی هر فصل در سایت مدیریت توسعه فناوری اعلام می شود. در این فرآیند برترین ایده های ارسال شده جهت ساخت نمونه اولیه ی محصول، پس از بررسی مورد حمایت قرار می گیرند. شرکت در این فراخوان برای اعضای هیئت علمی، دانشجویان ، کارکنان و شرکت های عضو مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مجاز است. سقف حمایت در این فراخوان ها حمایت پیش بینی شده بدون سقف می باشد و بر اساس هزینه نمونه اولیه براورد خواهد شد "که پس از تائید" شورای فناوری و کمیته ی بودجه طی دو تا سه قسط به فناور پرداخت می گردد. چنانچه فناور به تعهدات قرارداد عمل نماید، این وجه بلاعوض خواهد بود و در غیر این صورت فناور ملزم به بازپرداخت وجه می باشد. 10 درصد مالکیت فکری طرح به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تعلق خواهد گرفت.