برگزاری دومین مجمع سلامت شهرستان کرمانشاه

khc
در مورخه بیست و چهارم دی ماه 98 دومین مجمع سلامت شهرستان کرمانشاه به ریاست فرماندارودبیری ریاست مرکز بهداشت با حضور مسئولان شهرستان ، تشکل های مردم نهاد ، دبیران کانون های سلامت محله و روسای خانه مشارکت درمحل فرمانداری برگزارگردید.

در این جلسه ابتدا جناب آقای دکترطلوعی ریاست مرکز بهداشت شهرستان  ضمن خیر مقدم به مدعوین به بیان اهداف تشکیل مجمع پرداختند.سپس ایشان  به سهم اثر گذاری بخش های مختلف بر سلامت اشاره نمودند و بیان داشتند که بهداشت تنها 25% در تامین سلامت جامعه تاثیر گذاربوده وجهت تامین 75% مابقی حمایت سازمان های بین بخشی و مردم را می طلبد. در ادامه دکتر طلوعی اساسی ترین راهکارجهت کاهش میزان مرگ ومیر زودرس ناشی از بیماری های غیر واگیر  به میزان 25% تا سال 1404را مشارکت بین بخشی عنوان نمودندو درپایان به طرح هرخانه یک پایگاه سلامت اشاره فرمودند. در ادامه جناب آقای رنجبر فرماندار محترم کرمانشاه به اهمیت سلامت از دیدگاه اسلام پرداخته و مشارکت ومداخله ی اجتماعی را مهم ترین رکن در جهت تامین سلامت مردم دانسته و تاکید بر افزایش مشارکت سازمانها ی دولتی و سازمان های مردم نهاد درجهت تامین سلامت مناطق حاشیه نشین داشتند.سپس جناب پروفسور معصومی در خصوص بیماریهای قلبی عروقی و عوامل موثردر بروز آنها بصورت مبسوط صحبت نمودند ایشان اظهار داشتند طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی 27 میلیون ( 4.9%) مرگ به علت مصرف کم میوه و سبزیجات سالانه در جهان اتفاق می افتد مصرف کم میوه و سبزیجات باعث 19% سرطان گوارش ، 31% بیماری های قلبی و11% سکته دردنیا می شود وجهت پیشگیری از بیماری های قلبی وعروقی تغییردرسبک زندگی ، تحرک کافی وتغذیه مناسب را موثر دانسته و راهکار مداخله ایی را فراهم نمودن امکانات ورزشی در سطح شهرستان عنوان نمودند. د رادامه جناب آقای احمدزاده رییس کمیسون بهداشت شورای شهرنیزبیان داشت آنچه نگاه ما در راه رسیدن به هدف است، حفظ سلامتی است و باید در راستای حفظ سلامتی ، تحرک و ورزش را افزایش دهیم.ما در این چهار ساله توانستیم از محدودیت، ورزش بانوان را به مقبولیت برسانیم. همچنین می توانیم ازظرفیت فرهنگسراهایی که در شهر در اختیار ماست برای برنامه های کانون سلامت محلات استفاده کنیم. سپس خانم اقبالی مسئول بهداشت خانواده شهرستان گزارشی از استقرار کانون های سلامت در شهر کرمانشاه طی یکسال ارائه نمودندوایشان اظهار داشتند که درحال حاضردر شهرکرمانشاه 24 کانون سلامت محله با 464 عضو فعال می باشد و طی این مدت 288 جلسه و 40 مجمع سلامت محله برگزارشده که خوشبختانه با پی گیری دبیران دلسوز کانون ها تعداد 41 مصوبه با همکاری بین بخشی اجرا گردیده است.در ادامه دبیران کانون های سلامت مناطق 8 گانه گزارشی ازمصوبات اجرا شده و موارد غیر قابل حل از مجمع سلامت محله را مطرح نمودند. سپس سرکار خانم شهبازی کار آفرین و ازخیرین سلامت گزارشی ازاقدامات حمایتی که جهت گروه های آسیب پذیر( زنان و کودکان )  توسط ایشان انجام شده ارائه نمودند.در حاشیه مجمع مراقبین سلامت اقدام به تن سنجی مدعوین و پرسنل فرمانداری نمودند.در نهایت مصوب گردید که نیازها والویت های احصاء شده مجامع سلامت محله توسط مرکز بهداشت با شرح وظایف ادارات مسئول به فرمانداری جهت طرح در کارگروه سلامت ارسال گردد.

کانون محلات  5
کانون محلات  3