اخبار

دکتر ستاری در آئین اختتامیه جشنواره اختراعات رویش کوهرنگ تاکید کرد: برنامه معاونت علمی برای فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان

دکتر ستاری در آئین اختتامیه جشنواره اختراعات رویش کوهرنگ تاکید کرد: برنامه معاونت علمی برای فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از برنامه و تلاش معاونت علمی برای فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان با همکاری سایر وزرا خبرداد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی وفناوری رییس جمهوری در آئین اختتامیه جشنواره اختراعات رویش کوهرنگ که صبح امروز در اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه آینده اشتغال و اقتصاد کشور، در گرو تحقق اقتصاد دانش بنیان است، اظهارکرد: اقتصاد دانش بنیان از موضوعات جدیدی است که جا انداختن آن برای جامعه سخت است؛ با وجود اینکه این کار از ابتدای ین دولت آغاز شده است، اما هنوز فرهنگ جامعه نتوانسته پذیرای آن باشد اما ما درصددیم که آن را اصلاح کنیم.

دکتر ستاری در ادامه تاکید کرد:تحریم ها اقتصاد کشور و مردم را هدف قرار داده است، اما در مقابل تفکر استفاده از اقتصاد دانش بنیان را هم در کشور تقویت کرد و این یک نشانه خوب برای کشور محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 94 یکی از بی نظیر ترین اتفاقات در حوزه اقتصاد رخ داده است، تصریح کرد: در لایحه بودجه سال آینده قیمت نفت 72 دلار در نظر گرفته شده است که نشان دهنده وابستگی 30 درصد بودجه به نفت است که در 100 سال گذشته این حرکت بی سابقه بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور اظهارکرد: ما اعتقاد داریم که هنوز برای وابسته نبودن به نفت باید کار کنیم چراکه نباید بگذاریم درآمد نفتی در راه هزینه های جاری و عمرانی خرج شود بلکه باید از اقتصاد دانش بنیان در این زمینه کمک بگیریم و پول نفت را صرف پیشرفت های بیشتر کشور در زمینه های رقابتی کنیم.

دکتر ستاری با بیان اینکه در اقتصاد دانش بنیان باید بسیاری از مفاهیم غلط را اصلاح کرد،افزود: به عنوان نمونه باید دانشگاه ها را از صرف پرداختن به مقاله نویسی جدا کرد و از سوی دیگر دانشگاه نباید برای یک دانشجو پروژه ای تعریف کند که دانشجو با صرف مدت چهار سال از عمر مفید خود تنها منجر به استخراج دو مقاله از آن شود.

وی تاکید کرد: دانشگاه حق ندارد پژوهش های بی کاربرد را برای دانشجوی این کشور تعریف کند چراکه جوان ایرانی نباید عمرش صرف پژوهش های بی کاربرد کند.

وی به توجه و پرداختن به علوم در مرزهای دانش اشاره کرد و افزود: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و 13 ستاد فناوری های راهبردی معاونت در این موضوعات فعالیت می کنند تا جوانان کشور وارد تحقیقات مرز های دانش شوند و به صورت بنیادی در خصوص پژوهش های شان تحقیق کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه قرار نیست پژوهش و پژوهشگر فقط به دولت احتیاج داشته باشد یا منتظر دولت بماند، گفت: مگر در کشورهای پیشرفته 70 درصد پژوهش ها توسط بخش خصوصی به سرانجام نمی رسد! بخش خصوصی کشور باید وارد میدان شود چراکه آنها باید بدانند که آینده دست شرکت هایی است که ایده های نو ارائه می دهند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: ما زمانی در بخش فناوی و پژوهشی کشور موفق خواهیم بود که بتوانیم تمام بودجه دولتی و غیر دولتی کشور را به این سمت سوق دهیم. امروز فقط یک درصد از بودجه را اشغال کرده ایم باید کاری کنیم که 99 درصد دیگر بودجه نیز سهم ما باشد تا اقتصاد دانش بنیان در کشور پیش برود.

وی یادآور شد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گاهی در برخی گام ها تنها است و گاهی به جایی می رسد که چند صدایی وجود دارد این درحالی است که چنانچه نتوانیم در بخش پژوهش یک حرف را بزنیم اتفاقات 110 سال گذشته برای کشور تکرار خواهد شد.

معاون علمی فناوری رییس جمهور با بیان اینکه هنوز نتوانسته وارد مسیر اصلی اقتصاد دانش بنیان شویم، گفت: یکی از بزرگترین گام هایی که در حال برداشتن آن هستیم فرهنگ سازی در این زمینه و مذاکره با سایر نهادها و سازمان ها تا بتوانیم گام اصلی یعنی فرهنگ سازی را سریعتر در کشور جا بیندازیم.

دکتر ستاری به دانشگاه های کشور توصیه کرد: دانشگاه ها نباید منتظر بمانند و مدام به دستان دولت برای بودجه خیره شوند در حالی که آنها باید خود از همین روش استفاده کنند و با فروش و مزایده طرح ها و ایده های دانش بنیان، دانشگاه را بچرخانند.

وی خطاب به مردم، مسئولان و پژوهشگران استان اصفهان گفت: مطمئن باشید مشکلات اصفهان را کسی در تهران حل نخواهد کرد مشکلات شما در دانشگاه های شما حل می شود؛ دانشگاه های اصفهان باید خود حلال مشکلات باشند نباید کسی چشم انتظار تهران باشد چراکه کسی در تهران برای استان شما فکر نمی کند و این دانشگاه های شما هستند که بايد به فکر استان باشد.

دکتر ستاری در خصوص اختصاص تسهیلات به بخش پژوهش و فناوری از طریق بانک ها نیز گفت: متاسفانه اقتصاد دانش بنیان و پژوهش برای بانک های کشور درست جا نیفتاده و آنها هنوز مثل گذشته فکر می کنند ؛ به همین دلیل معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، صندوق نوآوری و شکوفایی را ایجاد کرده تا بتواند به پژوهشگران بیش از پیش کمک کند.

دبیر هیات امنای صندوق نوآوری شکوفایی در خصوص فعالیت این صندوق اظهار کرد: این صندوق ظرف مدت شش ماه گذشته نزدیک به 200 شرکت دانش بنیان را برای استفاده از تسهیلات پذیرفته است و با این روند رشدی که شرکت ها دارند تا پایان سال دو برابر این میزان می توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند.

دکتر ستاری تصریح کرد: شرکت های بزرگ باید در اقتصاد شرکت های کوچک دانش بنیان کمک کنند و از سوی دیگر پارک های علمی و فناوری و مراکز رشد هم باید وارد میدان شده و در شکست های یک جوان در مرحله اولیه ایده پردازی پشتیبانی کنند.

رئیس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خطاب به پژوهشگران و دانشجویان کشور گفت: در مسیر علمی، فناوری و پژوهشی ناامید نشوید و با مشکلات بجنگید. این مسیر، مشکلات فراوان دارد باید در میدان بمانید و از آنها عبور کنید ما در حال فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان هستیم مشکلات را کنار بزنید و کار کنید.

وی بر حمایت از شکست خوردگان عرصه علمی و فناوری تاکید کرد و افزود: پارک های علم و فناوری باید از این پژوهشگران حمایت و ریسک آنها را برعهده بگیرند.

 «جشنواره رویش کوهرنگ» با شرکت اختراعاتی از همه استان‌های کشور و به میزبانی بنیاد نخبگان استان اصفهان از 18 تا 21 آذرماه 1393 در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان برگزار شد.

۲۳ آذر ۱۳۹۳ ۰۷:۰۷