متقی طلب خبر داد: حضور دانشجویان ایرانی نخبه خارج از کشور درفن بازار هقته پژوهش

رئیس پارک علم و فناوری گیلان و دبیر فن بازار ملی جمهوری اسلامی ایران از حضور دانشجویان ایرانی نخبه خارج از کشور در فن بازار امسال خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، مجید متقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان و دبیر فن بازار ملی جمهوری اسلامی ایران در نشست دبیران شورای هماهنگی روابط عمومی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری که در محل این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشور اظهار داشت: تسهیل مراحل راه اندازی و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان اعم از اخذ پروانه و مجوز، امور واردات و صادرات، بیمه و رفع موانع استقرار آن‌ها در شهرها، ساماندهی فن بازارهای عمومی و ایجاد فن بازارهای تخصصی در حوزه‌های اولویت دار کشور و حمایت از ایجاد مراکز ارائه خدمات پشتیبان ایده تا بازار و نهادهای واسط حقوقی و مالی از جمله اقدامات ملی مربوط به فن بازار در این راهبرد کلان است. متقی طلب با طرح این سؤال که چرا دستاوردهای پژوهشی تبدیل به ارزش افزوده و پتنت (امتیاز ثبت اختراع) نمی‌شود، گفت: این امر نیازمند تکمیل چرخه علم و نوآوری است و یکی از ارکان این چرخه موضوع فن بازار است. وی عرضه و ارائه فناوری، تقاضای فناوری، مؤسسات تأمین مالی و بازاریاب فناوری را از ارکان اساسی دیگر فن بازار دانست. دبیر فن بازار ملی جمهوری اسلامی ایران از اعلام آمادگی نماینده یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) در ایران، برای مشارکت در فن بازار سال 1393 خبر داد و گفت: الکساندر آمادیو نماینده یونیدو در برنامه‌های فن بازار در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران حضور می‌یابد تا ظرفیت‌های این سازمان را در حوزه مسائل اقتصادی و صنعتی ارائه کند. وی افزود: امسال با هماهنگی که با حجت الاسلام اژه‌ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج انجام گرفته، مقرر شده در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجوهای خارج از کشور، آن دسته از دانشجویانی که کار تحقیقاتی آنها در شرف اتمام است بتوانند انتقال فناوری به داخل داشته باشند. متقی طلب تصریح کرد: تاکنون از کشورهای هلند، ایتالیا، آلمان، روسیه، انگلیس و ارمنستان دانشجویانی که فناوری‌هایشان به مرحله اتمام رسیده و قابلیت تجاری سازی دارند حضور خواهند داشت و این امر علاوه بر اینکه می‌تواند باعث غنای نمایشگاه و بخش فن بازار شود می‌تواند زمینه برخی همکاری‌ها را نیز مهیا کند. گفتنی است فن بازار ملی جمهوری اسلامی ایران با هدف بسترسازی برای معرفی و عرضه فناوری‌ها و توانمندی‌های فناورانه در حوزه‌های مختلف تخصصی بویژه فناوری‌های پیشرفته و ایجاد فضای مناسب برای تجاری سازی دستاوردهای تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای از طریق ارائه فرصت‌های جدید سرمایه گذاری و ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه فناوری‌های نوین در راستای تحقق اهداف توسعه اقتصادی دانش بنیان برگزار می‌شود.