اخبار

ترسیم برنامه توسعه کشور بر مبنای پیشرفت‌های علمی

ترسیم برنامه توسعه کشور بر مبنای پیشرفت‌های علمی
معاون اول رییس جمهوری در بازدید از پارک فناوری پردیس معاونت علمی و افتتاح پژوهشکده علوم شناختی مستقر در این پارک گفت: در جمع مدیران و سیاست گذاران کشور ترسیم کرده‌ایم تا مبنای توسعه کشور، پیشرفت علمی باشد. عنوان برنامه‌هایمان هم دانایی محور و بر مبنای علم گذاشته شده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صبح امروز 24 مهرماه، دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به همراه دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، علاوه بر بازدید از پارک فناوری پردیس معاونت علمی و حضور در نشست هیئت امنای این پارک، پژوهشکده علوم شناختی معاونت علمی را نیز افتتاح کرد.
معاون اول رئیس جمهوری؛ پس از بازدید از این پژوهشگاه و آشنایی با بخش‌های مختلف آن، در سخنرانی مراسم افتتاحیه گفت: توسعه دنیا بر اساس علم و فناوری روز محاسبه می‌شود. کشوری می‌تواند توسعه و پیشرفت داشته پیدا کند که به مسائل علمی توجه ویژه ای داشته باشد. امروز در جمع مدیران و سیاست گذاران کشور ترسیم کرده‌ایم تا مبنای توسعه کشور، پیشرفت علمی باشد. عنوان برنامه‌هایمان هم دانایی محور و بر مبنای علم گذاشته شده است.

ایجاد زمینه های مناسب در علوم جدید توسط معاونت علمی
دکتر جهانگیری با بیان اینکه دولت تدبیر و امید طی سال‌های گذشته مسئله پیشرفت علمی برایش اهمیت داشته است، افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که وظیفه اصلی ورود به علوم جدید را بر عهده دارد زمینه‌های بسیار خوبی را در این راه ایجاد کرده که قابل تقدیر است. نمونه بارز آن هم تشکیل ستاد توسعه فناوری های شناختی است که امر مهمی در فعالیت های معاونت علمی محسوب می شود.
دکتر جهانگیری با اشاره به این مسئله که موضوع علوم شناختی که موضوع اصلی این جلسه است گفت: تا کنون در گام‌های ابتدایی هستیم. من تشکر می‌کنم از دکتر خرازی که با تکیه بر دانش و تجربه خود در مقطعی این بنا را گذاشتند که امروز به نقطه ای رسیده‌ایم که علوم شناختی یک پژوهشکده مستقل دارد. دانشجوهایی را در زمینه دکترا و فوق لیسانس تربیت می‌کند و تحقیقات انجام می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: هم وزارت علوم و تحقیقات فناوری، هم وزارت آموزش تحقیقات پزشکی به عنوان مرکزی که باید هدایتگر و سیاست گزاران مجموعه باشند، به دانشگاه‌های کشور که توانایی علمی دارند و ارتباطی که باید با مراکز تحقیقاتی دنیا در این زمینه ایجاد شود بپردازند.

دکتر جهانگیری افزود: کارهایی که در واقع پیش نیاز اصلی توسعه در این زمینه هست را باید دولت کمک بکند که به سرعت ایجاد شود.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به پیشرفت های علمی ایران در مقاطعی از تاریخ ابراز کرد: اما چند قرنی است که در این زمینه فاصله افتاده و دانشمندان ما در علم و فناوری حرف تازه ای نداشتند. چند دهه است علوم مدرن موضوع اصلی توسعه در دنیا شده و ما نیز با تکمیل زیرساخت ها و تربیت نیروهای علمی و توانمندسازی دانشگاه ها توانسته ایم به نقطه قابل قبولی در منطقه برسیم و در برخی رشته ها نیز در دنیا حرف هایی برای گفتن داریم.
وی همچنین به پیشرفت چشمگیر ایران در حوزه نانو طی چند سال گذشته پرداخت و گفت: اینکه در زمینه نانو رتبه هفتم را در دنیا داریم نکته مهمی است با این حال نباید در این زمینه تعلل وجود داشته باشد چرا که کشورهای دیگر به سرعت پیشی خواهند گرفت. ضمن آنکه این علم در عرصه های مختلف زندگی امروز ما نقش مهمی را می تواند ایفا کند.
دکتر جهانگیری از مسوولان و سیاستگذاران خواست تا به جای مشغول شدن به منازعات سیاسی و مسائل روزمره ای که نتیجه ای برای رفاه زندگی مردم ما ندارد، به ارتقای و بالا بردن سرعت پیشرفت های علمی کشور توجه داشته باشند و ادامه داد: جای بسی خوشحالی است که در کشور ما همچنان انسان های وظیفه شناس حضور دارند و بدون درگیر شدن در مسایل روزمره، برای پیشرفت و تعالی کشور تلاش می کنند.
معاون اول رییس جمهوری وی همچنین اظهار کرد: امیدوارم پژوهشکده علوم شناختی مستقر در پارک فناوری پردیس معاونت علمی با مرکزی که پروفسور سمیعی در زمینه مغز و اعصاب تاسیس می کند، بتواند ارتباط تنگاتنگ و سازنده ای ایجاد کند و در این مسیر از توانمندی های موجود در این دو بخش بهره برداری شود.

بازدید از پارک فناوری پردیس معاونت علمی
پس از این سخنرانی، معاون اول رییس جمهوری پس از بازدید و افتتاح پژوهشکده علوم شناختی معاونت علمی با همراهی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس معاونت علمی بازدید کردند.
بازدید از شرکت دانش بنیان پویش دارو (تولید داروهای بیماران صعب‌العلاج)، بازدید از شرکت دانش بنیان الکترونیک برتر (حوزه تجهیزات پزشکی)، بازدید از نمایشگاه محصولات 30 شرکت فناور مستقر در پارک فناوری پردیس و بازدید از نمایشگاه 8 پروژه ملی و بین المللی پارک از جمله بازدیدهای صورت گرفته در پارک فناوری پردیس توسط معاون اولی رئیس جمهور، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و دیگر همراهان بود.

نشست مشترک هیئت امنای پارک
برگزاری نشست مشترک با حضور اعضای هیئت امنای پارک پردیس معاونت علمی با حضور معاون اول رییس جمهوری و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پایان بخش این برنامه بود.

۲۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۲:۱۲