سوءمصرف متامفتامین موجب تغییرات ساختاری مغز می شود

یک طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نشان داد سوءمصرف متامفتامین (شیشه) منجر  به تغییرات ساختاری مغز می شود.

بر پایه نتایج طرح تحقیقاتی "بررسی مقایسه ای یافته های تصویربرداری رزونانس مغناطیسی مغزی در سوءمصرف کنندگان متامفتامین با و بدون علایم سایکوز، بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و گروه کنترل" که توسط دکتر وحید فرنیا در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد مشخص گردید سوءمصرف متامفتامین (شیشه) می‌تواند به تغییرات ساختاری مغز منجر شود.

یافته قابل توجه در این مطالعه تغییرات واضح و گسترده ساختارهای مغزی در بیماران مصرف کننده متامفتامین و نقش زیانبار مصرف متامفتامین بر ساختارهای مغزی است.

طی این تحقیق، با توجه به نتایج بدست آمده و شباهت بعضی علایم مصرف کنندگان با علایم بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا ، با تشخیص ساختارهای آسیب دیده مغز در مصرف کنندگان می‌توان به درک بهتری از علل ایجاد اسکیزوفرنیا دست یافت.

گفتنی است در حال حاضرمصرف انواع مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهانی است و شناسایی و اطلاع رسانی عوارض محتمل مصرف مواد مخدر خصوصا انواع صنعتی مثل متامفتامین می‌تواند در پیشگیری و درمان مصرف این مواد کمک کننده باشد.