تاریخچه مرکز فناوری سلامت

تاریخچه مرکز فناوری سلامت :

مقدمات راه ­اندازی مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه با هدف گسترش واحدهای فناور، توسعه بیشتر کارآفرینی و تجاری­ سازی به ویژه در خصوص تولید محصولات در حیطه علوم پزشکی از نیمه دوم سال 1390 شروع شد و در تیرماه 1391 موفق به دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت گردید. از وظایف این مرکز شناسایی مبتکرین و پژوهشگران، کمک به تشکیل تیم ­های کاری موفق و مؤثر و دادن مشاوره تخصصی توسط اساتید مجرب و امکانات جهت تحقیق و توسعه می­باشد.

آشنایی با مرکز رشد

معرفی مرکز رشد : مرکز رشد، یک مؤسسه حمایتی در جهت کمک به شرکت­های کوچک نوپا از طریق ارائه خدمات مالی و مشاورهای و آموزشی است. مراکز رشد، با جلب سرمایه­ های اولیه و ریسک­ پذیر، برای این شرکت­ها، موجب رشد و دوام آن­ها به میزان 80 درصد می­شوند. شرکت­هایی که دوره استقرار در مرکز رشد را با موفقیت می­گذرانند، می­توانند به طور مستقل به فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند.

دوره پیش رشد : دوره­ای شش تا نه ماهه است که در آن به افراد یا گروه­های مستعدی که دارای ایده­های نو آورانه هستند، مشاوره و آموزش های لازم برای آشنایی با بازار، شناسایی گروه کاری، تثبیت ایده کاری و هویت حقوقی مستقل داده می­شود. در این دوره، افراد و گروه­های علاقمند به کار تیمی و تاسیس شرکت، می­توانند در قالب هسته ­های تحقیقاتی ( بدون هویت رسمی و ثبت شرکت ) با استفاده از خدمات و پشتیبانی مرکز رشد فناوری، فعالیت­های اولیه خود را برای ورود به بازار، ساماندهی نمایند. معیار اصلی پذیرش در دوره رشد مقدماتی وجود ایده محوری مناسب با قابلیت تجاری سازی است.

دوره رشد : طول این دوره حداکثر سه سال است که طی آن، واحدهای فناوری مستقر در مرکز رشد به معیارهای رشد یافتگی دست یافته و سپس از مرکز رشد خارج می­شوند. در طول این دوره شرکتها میتوانند از خدمات مالی، شرکت در کارگاه ها، نمایشگاهها و دوره های آموزشی،  بهرمندی از تجهیزات و فضای فیزیکی مناسب استفاده نمایند. این شرکتها می توانند پس از گذراندن موفقیت آمیز دوره رشد و  بر حسب درخواست خود وارد پارک علم و فناوری و یا بازار شوند.

دوره پسا رشد : با توجه به عدم وجود پارک سلامت و بسترهای مناسب برای خروج شرکت­های فعال در زمینه سلامت از مرکز رشد به پارک، مرکز فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای اولین بار، اقدام به راه­ اندازی دوره پسا رشد نموده است. در طول این دوره که حداکثر 5 سال می­باشد، مرکز رشد به خدمت­ رسانی به شرکت­ها با شیب کاهشی ادامه می­دهد و در واقع شرکتها­ برای ورود به بازار رقابتی، آماده می­گردد.

واحدهای فناور : واحدهایی دارای هویت حقوقی مستقل از مرکز رشد بوده که با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی در زمینه پژوهش­های کاربردی و توسعه ای، طراحی، مهندسی معکوس، انتقال فناوری، ارائه خدمات تخصصی در جهت تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت می نمایند. این واحدها شامل شرکتهای خصوصی، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع، شرکتهای بزرگ و یا مراکز تحقیقاتی کاربردی وابسته به دانشگاهها یا دستگاههای اجرایی هستند.

هسته های فناور : تیم­ های کاری متشکل از دو، سه و یا بیشتر دانش آموخته با زمینه ­ی کاری مشخص که در صدد تشکیل مؤسسه حقوقی و ایجاد حرفه در زمینه­ی کاری خود می­باشند.

مزایای استقرار در مرکز : با توجه به تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و سایر قوانین مرتبط، مزایا و تسهیلاتی برای این دسته از شرکت­ها پیش ­بینی شده که مهم ترین آن­ها عبارتند از:

·         بهره­ مندی از خدمات ارائه شده توسط مرکز ( خدمات پشتیبانی، آموزشی و مشاوره تخصصی )

·         بهره ­مندی از مزیت­های قانون شرکت­های دانش بنیان و تجاری­ سازی فناوری

·         بهره­مندی از تسهیلات مالی و اعتباری بدون کارمزد و یا با کارمزد پایین

·         حضور در نمايشگاه­های داخلی و بین­ المللی

·         بهره­ مندی از خدمات مربوط به ثبت اختراع

·         ارتباط با سایر مراکز علمی و پژوهشی

·         استقرار در فضای مرکز رشد

·         تسهیل در ارتباطات بین­ الملل

·         معافیت مالیاتی

اقدامات انجام شده در مرکز تاکنون :

·         تصویب اساسنامه مرکز در هیات امنای دانشگاه